post-thumb

Voor het eerst spreekt Erwin Derksen op het KNVI jaarcongres. Het thema voor dit jaar is; “Informatie is macht”

Quote:

We leven in tijden dat het belang van informatie dagelijks toeneemt. Zaken als ‘alternatieve feiten’, ‘betrouwbaarheid, ‘authenticiteit van informatie’  ‘fake nieuws’, ‘de invloed van grote informatieverzamelaars zoals Facebook en Google etc’ en bronnengebruik beheersen dagelijks het nieuws.

Daarmee lijkt ook de macht van degene die informatie verzamelen, beheren en verspreiden toe te nemen. Wat is de rol van de Informatieprofessional in deze ontwikkeling?

Het KNVI en het KNVI Congres

Het KNVI is de Nederlandse beroepsvereniging voor informatie- en IT-professionals. Het is een onafhankelijk platform voor het uitwisselen van vakkennis en het verbreden van je professionele netwerk.

Het congres vindt plaats op 9 november 2017 in het NBC Congrescentrum te Nieuwegein. Een mooi vormgegeven trailer vindt je hier.

Dit jaar presenteer ik maar liefst 3 sessies. Hierbij wordt nagenoeg geen gebruik gemaakt van Bullet-Points teneinde ‘Death by PowerPoint’ te voorkomen. Informatief, relevant en entertainend dus. Kun je me aan het eind van de dag waarschijnlijk opvegen, want we starten in de ochtend al met een ontbijt met de organisatie, maar ach, je moet wat over hebben voor de community nietwaar?

Alle tracks en parralel sessies vindt je op deze pagina: http://congres.knvi.info/tracks/

We trappen na de plenaire keynotes af met Office 365 adoptie om 11:30

OFFICE 365 – HOE ZORG JE VOOR EFFECTIEVE ADOPTIE DOOR JE EINDGEBRUIKERS? – ERWIN DERKSEN

Organisaties migreren naar Office 365, maar raken de eindgebruiker al kwijt na de implementatie van alleen E-mail. Er zitten zo veel knoppen in de 365 portal dat eindgebruikers (en IT) het vaak niet meer vatten en blijven werken zoals ze gewend waren. In deze sessie laat ik zien hoe je Office 365 zodanig implementeert en communiceert dat de eingebruikers enthousiast, gemotiveerd en geinspireerd raken om de features op hun eigen tempo te verkennen, zodat ze Office 365 ook echt gaan gebruiken.

Ik geef tips over hoe je Office 365 echt injecteert in je organisatie, gebaseerd op de praktijkervaring van een aantal implementaties. Ik sta ook stil bij de Office 2016 implementatie. Deze wordt vaak gecombineerd met een migratie naar 365.

Daarna komt om 14:15 Presentatievaardigheden aan bod

NIET VOORBEREID IS UIT DE TIJD; PRESENTEER VANAF NU EFFECTIEF!

Slechte presentaties zijn er in overvloed, terwijl het met een effectieve voorbereiding gemakkelijk beter kan.  In deze sessie laat ik zien hoe je een presentatie goed voorbereidt. Het presenteren zelf wordt daardoor leuker, relaxter en vooral; effectiever! Zorg dat je publiek geboeid raakt en blijft, zodat je boodschap overkomt en je publiek je inhoud onthoudt (en er eventueel naar gaat handelen). Mijn doel? Zorgen dat u voortaan (nog) beter en effectiever presenteert.

We sluiten af om 15:15 met datacenter

EEN NIEUW DATACENTER? WAT NU? EIGEN IJZER EERST?

Het datacenter staat eens per zoveel jaar op de agenda. Wat is de beste keuze? Zelf blijven doen? Uitbesteden? IaaS? Cloud? Hoe bereken je de kosten? Wat zijn de technische en organisatorische consequenties? Wat betekent dit voor de IT-medewerker en wat is nu een toekomstbestendige keuze?

Belooft een mooie dag te worden met een flinke waaier aan onderwerpen. Inschrijven kan HIER.